Banános amerikai palacsinta
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 20 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • tej - 3 dl
    • sütőpor - 1.5 teáskanál
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kristálycukor - 2 evőkanál
    • só - 1 darab

    Szükséges még

    • banán - 1 kevés
    • olaj a sütéshez - 1 liter

    Elkészítés:

    1. A lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot egy nagyobb tálban összekeverjük. Ezután a tojásokat beledolgozzuk, majd apránként a tejet is hozzáadjuk. Csomómentesre keverjük egy kézi habverő segítségével.
    2. A banánokat meghámozzuk és felszeleteljük nem túl vastag karikákra.
    3. Egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, majd amikor már forró, beleöntünk egy adag tésztát, amire pár karika banánt is teszünk. Amikor megjelennek a buborékok a tészta tetején megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Óvatosan fordítsuk meg, mert a teteje még folyik.
    4. Porcukorral megszórva, vagy valamilyen krémmel, sziruppal meglocsolva tálaljuk.