Philadelphia laktózmentes sajtkrém | 250 gramm |
Minus-L laktózmentes mógyórókrém | 400 gramm |
Free from Laktózmentes tejszín | 200 milliliter |
Free from zabkeksz | 200 gramm |
laktózmentes Rama margarin | 50 gramm |
Banán | 6 darab |
Hidegen oldódó zselatinfix | 1 darab |
mandula | 50 gramm |
Az alaphoz a puha laktózmentes Rama margarint és a zabkekszet beletesszük egy aprítóba és addig dolgoztatjuk, amíg tapadós nem lesz a kekszünk. Sütőpapírral bélelt tortaformába egyengetjük és hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
4 db banánt villa segítségével összenyomkodunk. A laktózmentes tejszínt felverjük, hozzáforgatjuk a a laktózmentes sajtkrémet és az összenyomkodott banánt, majd a hidegen oldódó zselatint.
Jöhet a rétegezés. A kekszre karikázzuk a maradék banánt, rákenünk egy réteg nutellát (kb a felét), arra a banánkrémet. A maradék nutellát felolvasztjuk, ráöntjük a banánkrém tetejére, elegyengetjük és pirított mandulával megszórjuk.
Hozzászólások