Feltöltve:

Banánkenyér

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt20 dekagramm
tojás2 darab
cukor5 dekagramm
olvasztott Rama18 dekagramm
érett banán2 nagy
őrölt fahéj1 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Ramával kikenünk és liszttel behintünk egy hosszú tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a sót. A meghámozott, villával összetört banánokat és tojásokat robotgéppel kikeverjük, s hozzáadjuk az olvasztott Ramát.

2. lépés

A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat. A tésztát a Ramával kikent formába simítjuk és 35-45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

3. lépés

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem