Banánkenyér
Banánkenyér
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • nagyon érett banán - 2 darab
  • liszt - 10 dekagramm
  • apróra zúzott dió - 10 dekagramm
  • barna nádcukor - 10 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • fehér csokoládé - 5 dekagramm
  • joghurt - 1 evőkanál
  • Ráma - 125 gramm
  • sütőpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, a száraz összetevőket egy nagy tálban kikeverjük. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a szétzúzott banánokat, és a joghurtot, valamit az olvasztott Ramát.
  2. A két edény tartalmát összekeverjük, beleszórjuk a csokit apró darabokban.
  3. A legfinomabb, ha a mazsolát előtte vodkában forraljuk pár percig. Egy óra kell neki, míg megsül.