Feltöltve:

Banánkenyér fehércsokoládéval

timer 90
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz125 gramm
barnacukor175 gramm
érett banán3 darab
közepes méretű tojás2 darab
finomliszt180 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
dió vagy pekándió80 gramm
kakaópor1 evőkanál

A díszítéshez

Fehércsokoládé100 gramm
dió vagy pekándió20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája 30x11cm-es szögletes kenyérsütő forma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra (légkeveréses 150ºC-ra). A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót (vagy pekándiót) vágjuk durvára, a banánokat pedig kockákra. A puha Rama Vajas Ízt és a cukrot robotgéppel keverjük simára.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük el. Szitáljuk bele a masszába a sütőporral elkevert lisztet, majd a durvára tört diót (vagy pekándiót).

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá és több részletben keverjük a margarinos-lisztes-diós masszához. Vegyünk ki belőle 100 grammnyit és egy külön tálkában keverjük össze 1 evőkanál kakaóporral.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A maradék világos masszába keverjük bele a kockákra vágott banánt.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Öntsük a masszát az előkészített sütőformába.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A tetejére kanalazzunk foltokban a kakaós masszát. Előmelegített sütőben süssük 1 óra - 1 óra és 15 percen át. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácson hagyjuk kihűlni.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    A fehércsokoládét olvasszuk fel és ezzel ill. a félretett diószemekkel dekoráljuk a sütemény tetejét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem