Feltöltve:

Banánkenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

habpótlópor

-

mazsola10 dekagramm
rum2 evőkanál
liszt17.5 dekagramm
sütőpor2 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
1 csipetnyi
olvasztott Rama12.5 dekagramm
cukor15 dekagramm
tojás2 nagy
banán a héja nélkül (kb. 3 db banán)300 gramm
durvára vágott dió6 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A mazsolát és a rumot egy kis edényben, mikróban megmelegítjük, amíg a rum felforr. Félretéve hagyjuk pihenni, hogy a mazsola beszívja a rumot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a dobozformát papírral kibéleljük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az aprított diót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, vanília kivonattal, hozzácsurgatjuk a Ramát. Végül egy fakanállal belekeverjük a rúdmixerrel pépesített banánt, a lisztes keveréket és a mazsolát. 25 cm –es papírral kibélelt dobozformában sütjük kb. 1 órán át, tűpróbáig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem