Feltöltve:

Bálint szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
ek.cukor6 darab
ek.liszt6 darab
darabosra vágott, vagy darált dió5 dekagramm

Krém 1

darált dió, vagy diópótló25 dekagramm
cukor15 dekagramm
rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel1 dl
tej4 evőkanál

Krém 2

Ráma25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej3 dl

Tetejére

olvasztott csokoládé1 tábla

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon. kb 15 percig. Amíg sül, elkészítjük az első krémet. A hozzávalókat összekeverjük, majd felforraljuk nagyon lassú tűzön. Ez egy viszonylag elég kemény állagú krém, de ha nagyon kemény, tehetünk bele tejet, hogy kenhető legyen. Ezt rákenjük a tésztára, amit előzőleg félbe vágtunk, de nem két réteget, mint a tortánál, hanem felülnézetből vágjuk félbe a tésztánkat. A krém kettőhöz a pudingot megfőzzük a 3 dl tejjel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük, közben a Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük. A diós krém tetejére kenjük, majd a tészta másik felével lefedjük és óvatosan lenyomkodjuk. Csokoládéval vonjuk be. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem