Feltöltve:

Bálint diótortája

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor30 dekagramm
kakaó2 evőkanál
finomliszt10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
cukrásztejszín2 dl
Főzőtejszín1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
csokimaradványok (nyuszi, mikulás, tortabevonó, kakaó, stb.)1 adag
darált dió30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az "India szelet" recept alapján kerek tortaformában sütjük meg a tésztát, (15 dkg Rama, 15 dkg cukor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl, 15 dg dió, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 tojásfehérjének a felvert habja.). Krém: 15 dkg darált diót az 1 ek főzőtejszínnel megfőzünk, majd 4 db tojássárgát a 15 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát és habverő segítségével hozzákeverjük a még langyos dióhoz, majd hűtőbe tesszük. A megsült és kihűlt tortát három lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. A torta tetejét a olvasztott csokival vonjuk be. A tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. A felolvasztott csokiba előzőleg belemártott habverővel mintát rajzolok a tejszínbe. A csokidíszek száma a kort jelzi.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem