Feltöltve:

Bálint diótortája

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor30 dekagramm
kakaó2 evőkanál
finomliszt10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
cukrásztejszín2 dl
Főzőtejszín1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
csokimaradványok (nyuszi, mikulás, tortabevonó, kakaó, stb.)1 adag
darált dió30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az "India szelet" recept alapján kerek tortaformában sütjük meg a tésztát, (15 dkg Rama, 15 dkg cukor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl, 15 dg dió, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 tojásfehérjének a felvert habja.). Krém: 15 dkg darált diót az 1 ek főzőtejszínnel megfőzünk, majd 4 db tojássárgát a 15 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát és habverő segítségével hozzákeverjük a még langyos dióhoz, majd hűtőbe tesszük. A megsült és kihűlt tortát három lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. A torta tetejét a olvasztott csokival vonjuk be. A tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. A felolvasztott csokiba előzőleg belemártott habverővel mintát rajzolok a tejszínbe. A csokidíszek száma a kort jelzi.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem