víz | 1 dl |
---|---|
fokhagymagerezd | 8 darab |
szójaszósz | 2 evőkanál |
rizs | 50 dekagramm |
paprika | 10 dekagramm |
lime | 1 teáskanál |
csirkecomb | 4 darab |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 2 darab |
chili | 1 teáskanál |
kurkuma | 1 evőkanál |
gyöngyhagyma | 8 darab |
citromfűlevél | 1 darab |
salam levél | 1 darab |
kókuszolaj | 2 evőkanál |
pandan levél | 1 darab |
laosz | 1 darab |
pikáns csirke chili szósz | 5 evőkanál |
thai csirke fűszerkeverék | 2 evőkanál |
Balinéz sült csirkecomb rizzsel a Főételek kategóriában
A chili szószt és a szójaszószt összeverjük. Hozzáadjuk a citromfűlevelet, a durvára darált chilit, a lime levét, a sót és az ízlés szerinti borsot. Ráöntjük a csirkecombokra és beleforgatjuk őket. A tepsit kókuszolajjal kikenjük és belerakjuk a csirkecombokat. Megszórjuk a thai csirke fűszerkeverékkel. Aláöntünk kb. 1.5 dl vizet, lefedjük és 170 C fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha szükséges, még fedő nélkül pár perc alatt ropogósra pirítjuk.