Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csomag |
---|---|
csirkehús | 1 kilogramm |
bors | 1 teáskanál |
gyömbér | 1 darab |
üvegtészta | 20 dekagramm |
lime | 2 darab |
újhagyma | 3 darab |
Knorr Csirkehúsleves-kocka | 7 darab |
chili | 1 darab |
babcsíra | 15 dekagramm |
fürjtojás | 2 darab |
gyöngyhagyma | 10 dekagramm |
fejes káposzta | 30 dekagramm |
zellerlevél | 10 dekagramm |
salam levél | 2 darab |
kókuszolaj | 1 evőkanál |
Balinéz csirkeleves a Levesek kategóriában
A kókuszolajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a babcsírát és megszórjuk a szárnyas fűszervarázzsal.
Hozzáadjuk a darabokra vágott káposztaleveleket, a salam leveleket, a lime leveleket, valamint a zeller leveleket és pár percet pároljuk. Rátesszük a csirkehúsokat. Ízesítjük a törött fehér borssal, a gyömbérrel és a kétféle chilivel.
6 db húsleveskockákból 3 liter vízzel húslevet készítünk és felöntjük vele a levesünket. Felforraljuk ízlés szerint sóval ízesítjük és gyenge lángon 2 órát főzzük.
1 db húsleves kockából egy mokkás kanálnyi kókuszolajjal húslevet főzünk és ebben főzzük ki az üveg cérnametéltet. A fürjtojást megfőzzük és a tálaláskor a levesbe helyezzük. A levest leszűrjük és tálaljuk.