Bakonyi sertéskaraj
Bakonyi sertéskaraj
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person0 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • Knorr Magyaros Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • olaj - 2 evőkanál
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • hagyma - 1 darab
  • gomba - 15 dekagramm
  • csont nélküli sertéskaraj - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A felszeletelt húst fűszerezzük majd serpenyőben az olajon megsütjük, melegen tartjuk tálalásig.Az apró kockára vágott szalonnát a visszamaradt serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Ha megfonnyadt rádobjuk a szeletelt gombát és tovább pároljuk. Ha leve elpárolgott felengedjük a 4 dl hideg vizzel elkevert Knorr pörkölt alappal, felforraljuk és 3 percig főzzük. Hozzákeverjuk tálalás előtt a tejfölt, a mártást a húsra szedve tálaljuk. Galuska vagy tészta körettel ajánljuk.