tejföl | 1 dl |
---|---|
Knorr Magyaros Fűszervarázs | 1 evőkanál |
olaj | 2 evőkanál |
füstölt szalonna | 5 dekagramm |
Knorr Pörkölt alap | 1 csomag |
hagyma | 1 darab |
gomba | 15 dekagramm |
csont nélküli sertéskaraj | 30 dekagramm |
Bakonyi sertéskaraj a Főételek kategóriában
A felszeletelt húst fűszerezzük majd serpenyőben az olajon megsütjük, melegen tartjuk tálalásig.Az apró kockára vágott szalonnát a visszamaradt serpenyőben kiolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Ha megfonnyadt rádobjuk a szeletelt gombát és tovább pároljuk. Ha leve elpárolgott felengedjük a 4 dl hideg vizzel elkevert Knorr pörkölt alappal, felforraljuk és 3 percig főzzük. Hozzákeverjuk tálalás előtt a tejfölt, a mártást a húsra szedve tálaljuk.
Galuska vagy tészta körettel ajánljuk.