Bakonyi sertésborda
Bakonyi sertésborda
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • paradicsom - 1 darab
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • paprika - 1 darab
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • sertéskaraj - 80 dekagramm
  • gomba - 50 dekagramm
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A karajszeleteket verjük ki egy kicsit és sózzuk be. Forgassuk meg egy kis lisztben és forró olajon pirítsuk át mindkét oldalát, majd tegyük őket félre.
  2. A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki a zsírját. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta.
  3. Közben a gombát mossuk meg és vágjuk cikkekre. Adjuk a megpirított hagymához a babérlevéllel együtt. Pirítsuk rajta míg elkezd levet ereszteni. Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot a Knorr Házias Pörkölt alapot és a fűszerpaprikát.
  4. Ezután tegyük rá a megpirított hússzeleteket és öntsünk rá kb. másfél dl vizet. Kis lángon, lefedve pároljuk kb. 40 percig. A végén habarjuk be tejföllel, majd ízesítsük még borssal és sóval, ha szükséges. (Külön liszt nem igazán szükséges a habaráshoz, mert a húst liszttel pirítottuk, ez megfelelő sűrűségűvé teszi a szószunkat. ) Tálaljuk nokedlivel.