Feltöltve:

Bakonyi sertésborda

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tejföl1 darab
paradicsom1 darab
füstölt szalonna5 dekagramm
babérlevél2 darab
paprika1 darab
Knorr Házias Pörköltalap1 darab
hagyma1 darab
sertéskaraj80 dekagramm
gomba50 dekagramm
fűszerpaprika1 evőkanál

Bakonyi sertésborda a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A karajszeleteket verjük ki egy kicsit és sózzuk be. Forgassuk meg egy kis lisztben és forró olajon pirítsuk át mindkét oldalát, majd tegyük őket félre.

2. lépés

A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki a zsírját. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta.

3. lépés

Közben a gombát mossuk meg és vágjuk cikkekre. Adjuk a megpirított hagymához a babérlevéllel együtt. Pirítsuk rajta míg elkezd levet ereszteni. Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot a Knorr Házias Pörkölt alapot és a fűszerpaprikát.

4. lépés

Ezután tegyük rá a megpirított hússzeleteket és öntsünk rá kb. másfél dl vizet. Kis lángon, lefedve pároljuk kb. 40 percig. A végén habarjuk be tejföllel, majd ízesítsük még borssal és sóval, ha szükséges. (Külön liszt nem igazán szükséges a habaráshoz, mert a húst liszttel pirítottuk, ez megfelelő sűrűségűvé teszi a szószunkat. )
Tálaljuk nokedlivel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem