Bakonyi sertésborda a Főételek kategóriában
A karajszeleteket verjük ki egy kicsit és sózzuk be. Forgassuk meg egy kis lisztben és forró olajon pirítsuk át mindkét oldalát, majd tegyük őket félre.
A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki a zsírját. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta.
Közben a gombát mossuk meg és vágjuk cikkekre. Adjuk a megpirított hagymához a babérlevéllel együtt. Pirítsuk rajta míg elkezd levet ereszteni. Adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot a Knorr Házias Pörkölt alapot és a fűszerpaprikát.
Ezután tegyük rá a megpirított hússzeleteket és öntsünk rá kb. másfél dl vizet. Kis lángon, lefedve pároljuk kb. 40 percig. A végén habarjuk be tejföllel, majd ízesítsük még borssal és sóval, ha szükséges. (Külön liszt nem igazán szükséges a habaráshoz, mert a húst liszttel pirítottuk, ez megfelelő sűrűségűvé teszi a szószunkat. )
Tálaljuk nokedlivel.