Bakonyi csirkecomb, csavart tésztával
Bakonyi csirkecomb, csavart tésztával
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • tejföl - 3 evőkanál
  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • olaj - 1 dl
  • gomba - 40 dekagramm
  • csirkecomb - 3 darab
  • pirospaprika - 2 teáskanál
  • csavart tészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat megmossuk megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Az alsó combot elválasztjuk a felső combtól, és a felső combot is ketté vágjuk a csont mentén. lecsöpögtetjük. Ezután befűszerezzük. Amíg áll a fűszerben, megtisztítjuk a hagymát, és a gombát. A hagymát félbe vágjuk, és felszeleteljük. A gombát is felszeleteljük, de ne túl vékony szeletekre.
  2. A csirkecombokat lisztbe megforgatjuk, és forró olajban minden oldalát hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy tálba, és ezzel az olajjal dolgozunk tovább. Leszűrjük az olajat, hogy a benne maradt liszt ne égjen meg, és ebbe az olajba pici sóval meghintve, megpirítjuk a hagymát. Amikor fél kemény a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomot, és a gomba szeleteket, fedő alatt tovább pirítjuk. Egy lábasba felteszünk forrni kb fél liter vizet, és ebbe a forrásba levő vizbe beletesszük a Knorr házias levesalapot, és alaplevet készítünk belőle. Amikor a gomba megpirult, rászórjuk a borsot, összekeverjük, felöntjük az alaplével, beletesszük a megpirított csirkecomb darabokat, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. Amíg puhul a csirke, addig felteszünk vizet forrni, a tésztának. A vízbe teszünk egy evőkanál olajat, és egy kicsi sót. A forrásba levő vízbe beletesszük a tésztát, és 5-8 percig főzzük, majd tésztaszűrőbe leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  4. Amikor a hús puhára főtt a gombás alapban, akkor kiszedjük a hús darabokat egy tányérra, és elfőzzük a ragu levét. Amikor már jó sűrű, levesszük a tűzről, és a tejfölt csomómentesen elkeverjük benne. Ezután rászórjuk a piros paprikát, és ismét összekeverjük, majd végül a húsdarabokat visszahelyezzük a mártásba. Egyet forralunk rajta.