Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • leveszöldség - 14 dekagramm
  • búzaliszt - 2 evőkanál
  • csiperkegomba - 10 dekagramm
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 4 darab
  • 12%-os tejföl - 2 dl
  • sertéscomb - 20 dekagramm
  • vágott zöldbab - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, a zöldségeket és a gombát pedig cikkre.
  3. Kevés olajon a hagymát megpirítjuk, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst.
  4. A hús kifehéredéséig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.
  5. Beletesszük a KNORR Gulyásleveskockákat.
  6. Ha a hús félpuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a gombát és a zöldbabot.
  7. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest.
  8. Kb 10 percig alacsony lángon főzzük és finomra vágott petrezselyemmel, újhagymakarikákkal tálaljuk.