Bakonyi betyárleves a Levesek kategóriában
A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk.
A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk, a zöldségeket és a gombát pedig cikkre.
Kevés olajon a hagymát megpirítjuk, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst.
A hús kifehéredéséig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel.
Beletesszük a KNORR Gulyásleveskockákat.
Ha a hús félpuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a gombát és a zöldbabot.
Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest.
Kb 10 percig alacsony lángon főzzük és finomra vágott petrezselyemmel, újhagymakarikákkal tálaljuk.