Feltöltve:

Baklava

timer 120
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

réteslap ( 24 lap)45 dekagramm

krem

tojás4 darab
étolaj3 dl
cukor3 dl
natúr joghurt1 pohár
sütőpor1 darab
darált dió30 dekagramm

Szirup

víz6 dl
cukor6 dl

Elkészítés

1. lépés

A szirup elkészítésével kezdjük, hogy mire szükségünk lesz rá addigra kihűljön. A cukrot és a vizet forralásig főzzük, majd félretesszük. A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük a dió kivételével. A tepsit olajjal megkenjük, majd belerakunk 2 tésztát, de csak félig fogják takarni egymást, mert úgy helyezzük el, hogy a széleit visszatudjuk hajtani. A tojásos krémmel megkenjük az első sor tésztát, majd visszahajtjuk. Belerakunk megint 2 tésztát, megkenjük krémmel, majd megszórjuk dióval és megint visszahajtjuk a tészta szélét. Ezt a műveletet addig ismételjük amíg az összes töltelék el nem fogy. Legfelülre 2 tészta marad. Ha kész, hosszában kb 3 ujjnyira felszeleteljük és megsütjük. Sütés után ráöntjük a szirupot, majd felszeleteljük. Ez az adag egy gáztepsihez elegendő.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem