Feltöltve:

Baklava

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sótlan, olvasztott Rama225 gramm
blansírozott, pörkölt, darált mandula400 gramm
őrölt fahéj1.5 teáskanál
nádcukor0.5 bögre
réteslap700 gramm

Sziruphoz

nádcukor3 bögre
víz1.5 bögre
fahéj1 rúd
narancs, vagy citromhéj1 darab
méz1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Olvaszd meg a Ramát, majd tedd félre. A mandulát keverd össze a fahéjjal, valamint a cukorral. A Ramával kenj ki egy 25x33 cm tepsit. Egy réteslapot fektess az edény aljára úgy, hogy az oldalán lelógjon, kend meg az olvasztott Ramával, majd tegyél rá még egy réteg réteslapot. Még 8 lappal ismételd a folyamatot. A mandulás keveréket bőségesen szórd a réteslapra. Folytasd a réteslapok és a töltelék rétegzését: 3 réteslap után egy réteg mandula következzen, amíg az összes mandula el nem fogy. 8 réteslapot rakj a tetejére, ügyelj arra, hogy a legfelsőt alaposan kend be Ramával. Hosszában vágd csíkokra. 275 fokon 30 percig süsd, majd a sütőt vedd le 150 fokra, és további egy óra hosszáig süsd a baklavát. Öntsd rá a hideg szirupot, és szeleteld rombusz alakúra. A szirupot a következő módon készítsd: a hozzávalókat tedd egy lábasba és forrald fel. Vedd kisebb fokozatra a tűzhelyet, és lassú lángon további 10-15 percig főzd. Fogyasztás előtt hagyd kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem