Bagolyszem
Bagolyszem
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • porcukor - 10 dekagramm
    • kakaó - 4 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál

    A krémhez

    • liszt - 3 evőkanál
    • tej - 3 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 14 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • kakaó - 1 evőkanál
    • banán - 2 darab

    Elkészítés:

    1. A 6 tojássárgát kikeverjük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük, majd a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük Ramával és a tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Kivesszük, de hagyjuk a sütőpapíron, csak kicsit lazítunk rajta.
    2. A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel kikeverünk, sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg Ramát 14 dkg porcukorral kikeverünk és belekeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk, a másikba 1 evőkanál kakaót.
    3. A kihűlt tésztalapra először rákenjük a fehér krémet, majd a tetejére a barnát. A megkent lap alsó, magunk felőli részére egymás mellé tesszük vízszintesen a 2 banánt és a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. Óvatosan tálcára tesszük és mehet a hűtőbe, de le is fagyasztható.
    4. Csokimázzal leöntve, szeletelve kínáljuk.