Feltöltve:

Bagolyszem

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tejföl1 evőkanál
tojássárgája3 darab

Töltelék

meggybefőtt1 pohár

A tetejére

tojásfehérje3 darab
porcukor15 dekagramm
darált dió15 dekagramm

Bagolyszem a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőben pihentetjük,
3 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra, és vékonyra nyújtjuk. A két szemben lévő hosszabb oldalának széleit sorban kirakjuk meggy szemekkel, majd óvatosan feltekerjük középre mind két oldalát. Közte kb. 3 cm legyen, ne érjen össze a két tekercs, mert ide kerül a hab.
Kimargarinozott tepsibe tesszük, és a diós krémet a két tekercs közé halmozzuk. Előmelegített sütőben lassan sütjük. Diós krém: 3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral gőz fölött felverünk, a végén belekeverünk 15 dkg darált diót.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem