Feltöltve:

Bagolyszem

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

banán2 darab

Tésztához

porcukor10 dekagramm
kakaó4 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
tojássárgája6 darab

Krémhez

liszt3 evőkanál
tej3 dl
Ráma20 dekagramm
porcukor14 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
kakaó1 evőkanál

Bevonat

tortabevonó étcsokoládé1 tábla
Ráma5 dekagramm

Bagolyszem recept.

Elkészítés

1. lépés

Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni.
A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.
A sütőben lévő nagy tepsibe sütőpapírt tenni, melyet alaposan bekenni Ramával, és a fenti masszát beleönteni.
180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.
Sütőpapíron hagyva kihűteni.
A krémhez a 3 dl tejet és a 3 evőkanál lisztet sűrű péppé főzni, kihűteni. A Ramát a porcukorral kikeverni és a kihűlt pépet is belekeverni úgy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van. cukrot a másikba 1 ek. kakaót keverni. A kisült lapot először fehér krémmel, majd a tetejére barna krémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hűtőben hűteni kell, de lehet mélyhűtőben is fagyasztani, úgy is nagyon finom. Be lehet vonni csokimázzal, melyet a tortabevonón leírtak szerint kell elkészíteni

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem