banán | 2 darab |
---|
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
kakaó | 4 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
tojássárgája | 6 darab |
liszt | 3 evőkanál |
---|---|
tej | 3 dl |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 14 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
kakaó | 1 evőkanál |
tortabevonó étcsokoládé | 1 tábla |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
Bagolyszem recept.
Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni.
A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.
A sütőben lévő nagy tepsibe sütőpapírt tenni, melyet alaposan bekenni Ramával, és a fenti masszát beleönteni.
180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.
Sütőpapíron hagyva kihűteni.
A krémhez a 3 dl tejet és a 3 evőkanál lisztet sűrű péppé főzni, kihűteni. A Ramát a porcukorral kikeverni és a kihűlt pépet is belekeverni úgy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van. cukrot a másikba 1 ek. kakaót keverni. A kisült lapot először fehér krémmel, majd a tetejére barna krémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hűtőben hűteni kell, de lehet mélyhűtőben is fagyasztani, úgy is nagyon finom. Be lehet vonni csokimázzal, melyet a tortabevonón leírtak szerint kell elkészíteni