Feltöltve:

Bagolyszem

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
élesztő2 dekagramm
tej8 evőkanál
meggybefőtt2 pohár
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt a langyos tejjel felfuttatjuk, a lisztet a Ramával és a tojássárgával összegyúrjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk. Kb.: 20 percig pihentetjük. Töltelék: a tojásfehérjéket felverjük 20 dkg cukorral gőz fölött. Hozzáadunk 20 dkg darált diót. A tésztát 2-3 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A két szélét megtöltjük meggyel, és feltekerjük a két széléről. A két guriga találkozásába rakjuk a diós tölteléket. Világosra sütjük, ha megsült, vékony szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem