Bagolyszem recept.
A 6 tojássárgát kikeverjük 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket felverjük és a fenti masszával jól összekeverjük. A sütő nagy tepsijébe sütőpapírt teszünk, megkenjük Rama margarinnal és a tésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Kivesszük, de hagyjuk a sütőpapíron, csak kicsit lazítunk rajta.
A krémhez 3 dl tejet 3 evőkanál liszttel kikeverünk, sűrű pépet főzzük, majd kihűtjük. 20 dkg Rama margarint 14 dkg porcukorral kikeverünk és belekeverjük a kihűlt pépet is. 2 részre osztjuk, az egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk, a másikba 1 evőkanál kakaót.
A kihűlt tésztalapra először rákenjük a fehér krémet, majd a tetejére a barnát. A megkent lap alsó (magunk felőli) részére egymás mellé teszünk vízszintesen 2 banánt, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a piskótatekercset. Óvatosan tálcára tesszük és mehet a hűtőbe.