Bácskai rizseshús
Bácskai rizseshús
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • Knorr Pörkölt alap - csomag
  • rizs - 20 dekagramm
  • zöldpaprika - 15 dekagramm
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • őrölt fekete bors - 1 csipetnyi
  • sertéscomb - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az apróra összevágott hagymát megpirítjuk az olajon majd rádobjuk az apró kockára vágott húst, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 kiskanál pirospaprikával elkeverjük.
  2. Ha a levét elfőtte vízzel pótolva fedő alatt pároljuk A rizst mossuk meg, és csöpögtessük le. Ha a pörkölt már majdnem puha, adjuk hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd engedjük fel a 6 dl hideg vízzel elkevert pörkölt alappal. Jól keverjük össze, majd fedő alatt néha megkeverve a rizs puhulásáig főzzük. Petrezselyemzölddel szórjuk meg.