paradicsom | 15 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
Knorr Pörkölt alap | csomag |
rizs | 20 dekagramm |
zöldpaprika | 15 dekagramm |
pirospaprika | 1 teáskanál |
őrölt fekete bors | 1 csipetnyi |
sertéscomb | 40 dekagramm |
Bácskai rizseshús a Főételek kategóriában
Az apróra összevágott hagymát megpirítjuk az olajon majd rádobjuk az apró kockára vágott húst, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 kiskanál pirospaprikával elkeverjük.
Ha a levét elfőtte vízzel pótolva fedő alatt pároljuk A rizst mossuk meg, és csöpögtessük le. Ha a pörkölt már majdnem puha, adjuk hozzá a rizst, a kicsumázott,
felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd engedjük fel a 6 dl hideg vízzel elkevert pörkölt alappal. Jól keverjük össze, majd fedő alatt néha megkeverve a rizs puhulásáig főzzük. Petrezselyemzölddel szórjuk meg.