Feltöltve:

Bácskai rizses hús

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 6

Hozzávalók

sertéscomb40 dekagramm
Delikát ételízesítő1 teáskanál
Knorr Gulyásleves-kocka3 darab
rizs20 dekagramm
napraforgóolaj3 evőkanál
paradicsom15 dekagramm
vöröshagyma1 darab
zöldpaprika15 dekagramm
petrezselyemzöld1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Az apróra összevágott hagymát megpirítjuk az olajon.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, ízesítjük 1 kiskanál Delikáttal, saját levében pároljuk. Szükség szerint kevés vízzel pótolva, ¾ puhára pároljuk.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá a rizst, a kicsumázott, felkockázott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd engedjük fel 4-4,5 dl forró vízzel.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Adjuk hozzá a Gulyás leveskockákat, keverjük jól össze.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Közepesen alacsony lángon, fedő alatt, időnként megkeverve, a rizs puhulásáig főzzük. Az utolsó két percben keverjük hozzá a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Bácskai rizses hús

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 6

Bácskai rizseshús kolbásszal

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2

Cukkinis rizses csirke

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 6

Zöldborsós rizses hús

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 3