Bácskai lecsós rizseshús
Bácskai lecsós rizseshús
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 6 dl
  • vöröshagyma - 2 darab
  • friss paradicsom - 30 dekagramm
  • rizs - 40 dekagramm
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • zöldpaprika - 30 dekagramm
  • só, bors - csipetnyi
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor
  • sertéscomb - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az apróra összevágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk az apró kockára vágott húst, enyhén sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával elkeverjük.
  2. Ha a levét elfőtte, vízzel pótolva fedő alatt pároljuk
  3. Ha a pörkölt már majdnem puha, adjuk hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd engedjük fel a 6 dl hideg vízzel elkevert KNORR Pörkölt Rafinériával.
  4. Jól keverjük össze, majd fedő alatt néha megkeverve a rizs puhulásáig főzzük.
  5. Azonnal tálaljuk, a tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszíthetjük.