Baconos sajtos kifli kelesztés nélkül
Baconos sajtos kifli kelesztés nélkül
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • olvasztott Rama - 5 dekagramm
    • reszelt sajt - 20 dekagramm
    • húsos bacon - 8 szelet
    • tojás a kenéshez - 1 egész
    • mag vagy sajt a tetejére - 1 kevés

    Tészta

    • finomliszt - 1 kilogramm
    • só - 1 púpos evőkanál
    • élesztő - 5 dekagramm
    • tej - 5.5 dl
    • olaj - 2 dl

    Elkészítés:

    1. Egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztben jól elkeverem a sót, majd elkezdem összegyúrni az élesztővel és az olajjal, majd apránként a maradék tejjel.
    2. A kész tésztát elfelezem, majd negyedelem. Így nyolc darab maroknyi gombócot kapok. Ezeket egyenként kinyújtom kb. 3 mm-re. Így kb. 20-25 cm átmérőjű köröket kapok.
    3. Ezeket a köröket megkenem olvasztott Ramával és nyolc cikkre vágom derelyevágóval. A cikkre egy kevés reszelt sajtot szórok és egy kb. 2 cm-es darab szalonnát rakok rá, majd feltekerem.
    4. A kész kifliket megkenem tojással és megszórom magokkal, majd kb. 20 perc alatt készre sütöm.