Baconos sajtos karaj
Baconos sajtos karaj
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 6 dekagramm
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • liszt - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • sertés karaj - 8 szelet
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • bacon szalonna - 8 szelet
  • trappita sajt - 8 szelet

Elkészítés:

  1. A sertéskarajt vékonyra kiklopfoljuk, minden szeletre teszünk egy egy bacont, és sajt szeletet.
  2. Feltekerjük, és cérnával, vagy hústűvel összefogjuk. (Jobb a cérna, mert így biztosan nem folyik ki a sajt.) Rámát egy lábasban felolvasztunk, és a húst belerakjuk. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A mártáshoz lisztet kikeverjük a tejszínnel, szerecsendióval, ízesítjük sóval, delikáttal. A majdnem kész husira öntjük, és a végén hozzá adjuk a sajtot is. Ha megolvadt a sajt, lehet is tálalni.