Baconös rakott burgonya
Baconös rakott burgonya
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 50 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • bacon - 15 dekagramm
  • napraforgóolaj - 1 evőkanál
  • trappista sajt - 5 dekagramm
  • füstölt trappista sajt - 5 dekagramm
  • Knorr Tejszínes sonkás tészta alap - csomag

Elkészítés:

  1. A kockára vágott bacont röviden megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a hámozott, karikára vágott burgonyát. Együtt pirítjuk kb. 2-3 percig, míg a burgonya széle üvegesedni kezd.
  2. Az alapot elkeverjük 3 dl vízzel és a tejszínnel, majd a burgonyához öntjük.
  3. Forrástól számított 2-3 percig kevergetve főzzük, hőálló tálba öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal és 175 °C –ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.