Baconos máj
Baconos máj
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • bacon - 15 szelet
  • csirkemáj - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított csirkemájakat szükség szerint vágjuk félbe, hogy kb. 3-4 cm átmérőjű darabokat kapjunk.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn a közepesnél melegebb fokozat).
  3. Óvatosan válasszuk szét a bacon szeleteket, és mindegyik májat tekerjük be egy-egy darabbal. Ha túl hosszúak a szeletek, vágjuk félbe.
  4. Úgy tegyük bele egy hőálló tálba, hogy a szalonna hajtott vége alulra kerüljön, így nem fog kicsomagolódni.
  5. Süssük kb. 25-30 percig, a máj nagyságától függően. Szúrjunk bele hústűt, hogy biztosan átsült-e (ha még vér csurran ki, akkor nem).