Baconös csirkemell őzgerincformában
Baconös csirkemell őzgerincformában
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 80 dekagramm
  • tejföl - 4 evőkanál
  • tojás - 2 darab
  • sajt - 15 dekagramm
  • liszt - 3 evőkanál
  • bacon - 40 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. A felvágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
  3. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverjük és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
  4. Az őzgerincformát kikenjük margarinnal zsemlemorzsával megszórjuk. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazzuk a húsos masszát, egyenletesre nyomkodjuk kicsit és ráhajtogatjuk a lelógó bacon széleket.
  5. Hosszába is tegyünk rá baconcsíkokat és kenjünk rá egy kanál tejfölt. Reszeljünk rá 5 dkg sajtot. Ez kicsit le fog égni, de az azért kell, hogy ne a bacon tapadjon le.
  6. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk amíg a szalonna kicsit aranybarna nem lesz.
  8. Kihűlve, szeletelve tálaljuk.