Baconös csirkemell őzgerincformában a Főételek kategóriában
A felvágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverjük és hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.
Az őzgerincformát kikenjük margarinnal zsemlemorzsával megszórjuk. Kibéleljük a baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazzuk a húsos masszát, egyenletesre nyomkodjuk kicsit és ráhajtogatjuk a lelógó bacon széleket.
Hosszába is tegyünk rá baconcsíkokat és kenjünk rá egy kanál tejfölt. Reszeljünk rá 5 dkg sajtot. Ez kicsit le fog égni, de az azért kell, hogy ne a bacon tapadjon le.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.