paradicsom | 2 darab |
---|---|
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
olívaolaj | 1 dl |
bacon | 16 szelet |
napraforgóolaj | dl |
Delikát8 ételízesítő | 1 evőkanál |
előfőzött rizs | 20 dekagramm |
magozott zöld olívabogyó | 10 dekagramm |
tonhalfilé | 8 szelet |
Baconnal sült tonhalfilé paradicsomos olívás rizzsel a Főételek kategóriában
A tonhalfiléket az ételízesítővel fűszerezzük, majd az olívaolajat tepsibe öntjük, belefektetjük a halakat és 200 ºC-os sütőben 20 percig sütjük. Az olaj másik felén forró serpenyőben ropogósra pirítjuk a baconszeleteket.
A körethez a rizst fehéredésig sütjük, majd felöntjük a rizshez képest dupla mennyiségű forró
vízzel és a leveskockával ízesítjük. Összekeverjük, majd ha felforrt takarékon, fedővel letakarva 20 percig pároljuk.
Ha elkészült hozzáadjuk a kockákra darabolt paradicsomot és a szeletelt olívabogyót. Tálaláskor a rizst tányérra halmozzuk, melléfektetjük a sült halszeleteket és rátesszük a bacont.