Baconbe tekert töltött pulykemell rúd
Baconbe tekert töltött pulykemell rúd
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • tej - 2 dl
  • zsemle - 2 darab
  • bacon szalonna - 50 dekagramm
  • pulykamell filé - 60 dekagramm
  • csirkemáj - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a tejbe áztatott zsemlét, tojást, apróra vágott hagymát, csirkemájat, petrezselymet, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
  2. Veszünk egy szép darab pulykamellet, felszeleteljük úgy, hogy vékonyan bevágjuk, de nem végig, a következő szeletet teljesen levágjuk, így ki tudjuk nyitni és jó nagy lesz. Utána kiklopfoljuk óvatosan, hogy ne szakadjon szét. Ezután leterítünk egy jó darab alufóliát, bemargarinozzuk, majd függőlegesen vékonyra szeletelt bacon szeleteket teszünk rá. Aztán erre teszünk 2 nagy szelet pulykát egymás mellé, erre tesszük a tölteléket. Ha ez megvan, akkor alulról az alufólia segítségével elkezdjük feltekerni, görgetni. Így a bacon kerül belülre is, meg a végén körben kívülre is. Két oldalt az alufóliát megtekerjük, mint egy nagy szaloncukrot, így nem folyik ki belőle a lé.
  3. A húsokat befektetük egy tepsibe, alájuk vizet egy kevés vizet öntünk és megsütjük kb. 60 perc alatt 180 fokon. Ha a hús megsült, akkor az alufóliát leszedjük és a szalonnát megpirítjuk..