Baconbe tekert pontyfilé zsályával és mediterrán pirított zöldségekkel a Főételek kategóriában
Vágjuk ketté a pontyfiléket, hogy kb. 15 dkg-os szeleteket kapjunk. Irdaljuk be őket. Majd szórjuk meg a Knorr fűszerkeverékkel. Tegyünk szeletenként 2-2 db megmosott zsályalevelet rájuk. Tekerjük be őket 2-2- szelet baconnel, hogy a zsályaleveleket a bacon betakarja. Tegyük őket a hűtőbe felhasználásig.
Mossuk meg a kápia paprikákat, és 190 fokos sütőben süssük meg őket. Ha készen vannak, akkor tegyük egy edénybe, és fedjük le őket, így könnyebb lesz majd megtisztítani. 10-15 perc után tisztítsuk meg,és magozzuk ki a paprikákat, majd hosszában felezzük el.
Közben a cukkinit mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, és szeleteljük föl 1-2 centis szeletekre. Egy kevés olíva olajat forrósítsunk föl, és a nagyobb cikkekre vágott lilahagymát kezdjük el pirítani, majd 1 perc múlva adjuk hozzá a cukkinit. Reszeljük rá a fokhagymát, és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a sült paprikát, és a Knorr leves alapot. Időnként megforgatva, pirítva pároljuk össze a zöldségeket. A végén szórjunk rá frissen vágott petrezselyemzöldet.
Míg készítjük a köretet, süssük meg a halat. Először a bőrös felükön süssük egy kicsit meg serpenyőben egy kis olajon, majd tegyük a szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Majd tegyük a 190 fokos sütőbe kb. 10-12 percre, míg elkészül.
Tálaljuk a pontyfiléket a zöldségekkel, zöld salátával és fokhagymás majonézzel.