Baconbe göngyölt töltött pulykamell
Baconbe göngyölt töltött pulykamell
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • pulykamell - 2 darab
  • gépsonka - 15 dekagramm
  • reszelt trappista sajt - 15 dekagramm
  • szeletelt bacon - 1 csomag
  • őröl fekete bors - 1 csipetnyi
  • őzgerincforma - 1 darab
  • füstli - 4 darab

Elkészítés:

  1. A pulykamellet felszeleteljük kis darabokra, fűszerezzük. Az őzgerincformát kikenjük kevés margarinnal, kibéleljük bacon szalonnával, erre rakunk egy sor pulykamellet, erre gépsonkát, füstlit és a reszelt sajtot. Végül újra pulykamell, és a bacon szalonna kilógó végeit behajtva, betakarjuk.
  2. Fólia alatt 160 °C-os sütőben sütjük. Ha már puha a hús, a fólia levételével picit hagyjuk megpirulni. Hidegen és melegen is tálalható.