Baconbe göngyölt sertésszűz érmék jus-vel
Baconbe göngyölt sertésszűz érmék jus-vel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertésszűz törzs - 60 dekagramm
  • bacon - 12 szelet
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 csomag
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • kakukkfű ág - 3 darab
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • liszt - 1 csapott evőkanál
  • száraz fehérbor - 1 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • tejszín - 1 dl
  • olaj - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A sertés szüzet vágjuk 12 egyforma darabra. Fűszerezzük egyenletesen a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük be a bacon szeletekbe.
  2. Egy serpenyőt forrósítsunk fel, ha már forró, öntsük bele az olajat és süssük elő a szűzérméket, ott ahol nem fedi a bacon, oldalanként 2-2 percig.
  3. Az elősütött húsokat tegyük egy hőálló tálba, fedjük be alufóliával és tegyük 120-130 °C-os sütőbe, 15 percre.
  4. Ezalatt a visszamaradt zsiradékban pirítsuk világos sárgára a szeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, kevergetve pirítsuk 25-30 másodpercig. Szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk össze. Öntsük fel a fehérborral és 2 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a kakukkfüvet, Delikátot és kevergetve főzzük 10-12 percig. Kóstolás után, szükség szerint borsozzuk, Delikáttal utóízesítsük.
  5. Az elkészült pecsenyelét szűrjük le, gazdagítsuk 1 dl tejszínnel. Kínáljuk a sült hús mellé.