Feltöltve:

Baconbe göngyölt sertésszűz érmék jus-vel

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sertésszűz törzs60 dekagramm
bacon12 szelet
Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás1 csomag
fokhagymagerezd3 darab
kakukkfű ág3 darab
paradicsompüré1 evőkanál
liszt1 csapott evőkanál
száraz fehérbor1 dl
Delikát ételízesítő1 teáskanál
tejszín1 dl
olaj3 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sertés szüzet vágjuk 12 egyforma darabra. Fűszerezzük egyenletesen a Knorr Fokhagymás fűszerkeverékkel, majd szorosan tekerjük be a bacon szeletekbe.

  2. 2. lépés

    Egy serpenyőt forrósítsunk fel, ha már forró, öntsük bele az olajat és süssük elő a szűzérméket, ott ahol nem fedi a bacon, oldalanként 2-2 percig.

  3. 3. lépés

    Az elősütött húsokat tegyük egy hőálló tálba, fedjük be alufóliával és tegyük 120-130 °C-os sütőbe, 15 percre.

  4. 4. lépés

    Ezalatt a visszamaradt zsiradékban pirítsuk világos sárgára a szeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom pürét, kevergetve pirítsuk 25-30 másodpercig. Szórjuk hozzá a lisztet, pirítsuk össze. Öntsük fel a fehérborral és 2 dl hideg vízzel, adjuk hozzá a kakukkfüvet, Delikátot és kevergetve főzzük 10-12 percig. Kóstolás után, szükség szerint borsozzuk, Delikáttal utóízesítsük.

  5. 5. lépés

    Az elkészült pecsenyelét szűrjük le, gazdagítsuk 1 dl tejszínnel. Kínáljuk a sült hús mellé.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Sertésszűz egyszerűen

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2

Resztelt máj

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Brassói aprópecsenye

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 4

Hentes tokány

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 5

Körömgulyás

timer 250"
mood Közepes
thumb_up 1

Szűzpecsenye kéksajtos mártással

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0