Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel
Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • csirkemell - 50 dekagramm
  • sárgarépa - 2 darab
  • zöldbab - 15 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • póréhagyma - 1 darab
  • gomba - 15 dekagramm
  • brokkoli - 20 dekagramm
  • bacon - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Először a csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A tejbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és belefektetjük a hússzeleteket is. Pár órára, de legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Ha van időnk, egy egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. Miután kivettük a tejből, papírtörlőre tesszük és leitatjuk róla a felesleges tejet. Mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Nem kell szorosra, csak annyira, hogy könnyen körbe lehessen tekerni a baconnel. A tepsit kicsit kiolajozzuk és belefektetjük a göngyölt húsokat. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Az első 20 percben fóliával lefedve sütjük.
  2. Amíg a hús megsül, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. A zöldbabot szintén 5 dkg margarin kíséretében megpároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd lobogó, sós vízben 5 percig előfőzzük. 5 perc után, leszűrjük és 5 dkg margarinon tovább pároljuk. Párolás közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket. A brokkolit sós, lobogó vízben kell megfőzni. A hagymaszalma póréhagymából készül. A póréhagymát megmossuk, majd kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Így kis hengereket kapunk. Hosszában félbevágjuk és a laposabbik felére fektetjük, vékonyan felcsíkozzuk. Gyufaszál vastagságú és alakú, csak hosszabbakat kell kapnunk. Bő, forró olajban kisütjük.
  3. A kész párolt zöldségeket külön-külön tányérral szedve tálaljuk a hús mellé körítve.