Feltöltve:

Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
csirkemell50 dekagramm
sárgarépa2 darab
zöldbab15 dekagramm
tej3 dl
fokhagymagerezd2 darab
póréhagyma1 darab
gomba15 dekagramm
brokkoli20 dekagramm
bacon20 dekagramm

Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel elkészítés 1. lépés képe

Először a csirkemellet megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk. A tejbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és belefektetjük a hússzeleteket is. Pár órára, de legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Ha van időnk, egy egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. Miután kivettük a tejből, papírtörlőre tesszük és leitatjuk róla a felesleges tejet. Mind a két oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Nem kell szorosra, csak annyira, hogy könnyen körbe lehessen tekerni a baconnel. A tepsit kicsit kiolajozzuk és belefektetjük a göngyölt húsokat. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Az első 20 percben fóliával lefedve sütjük.

2. lépés

Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel elkészítés 2. lépés képe

Amíg a hús megsül, elkészítjük a köretet. A gombát megtisztítjuk, negyedekbe vágjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk. A zöldbabot szintén 5 dkg margarin kíséretében megpároljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd lobogó, sós vízben 5 percig előfőzzük. 5 perc után, leszűrjük és 5 dkg margarinon tovább pároljuk. Párolás közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket. A brokkolit sós, lobogó vízben kell megfőzni. A hagymaszalma póréhagymából készül. A póréhagymát megmossuk, majd kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Így kis hengereket kapunk. Hosszában félbevágjuk és a laposabbik felére fektetjük, vékonyan felcsíkozzuk. Gyufaszál vastagságú és alakú, csak hosszabbakat kell kapnunk. Bő, forró olajban kisütjük.

3. lépés

Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldséggel elkészítés 3. lépés képe

A kész párolt zöldségeket külön-külön tányérral szedve tálaljuk a hús mellé körítve.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem