Feltöltve:

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával

timer 75
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
majoránna2 evőkanál
olajbogyó15 mag
2 teáskanál
bacon180 gramm
citrom1 darab
kígyóuborka8 szelet
ruccola80 gramm
csirkemáj300 gramm
pesto2 evőkanál

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A májat megmossuk, majd a citromot és a paradicsomot is, előkészítjük a majorannát, az olíva olajat. Megmossuk a ruccola salátát is.

2. lépés

A provencei ízesítésű olívaolajas pestot egy kisebb tepsibe öntjük. Ha nem rendelkezünk ilyen pestós olívaolajjal, könnyen keverhetünk ilyen alapot zöld fűszerből, olívaolajból és még ízesíthetjük egyéb fűszerekkel, amiket szeretünk.

3. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 3. lépés képe

A májról leszedünk mindent (hártyát és a szív részletek maradékait) és ha kell még egyszer átmossuk, majd a nagyobb darabokat félbe vágva, egy-egy bacon csíkba tekerjük. Figyelem, nem kell sózni, mert a szalonna amúgy is sós és így a sütés során elkerülhetjük, hogy a máj keménnyé váljon.

4. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 4. lépés képe

Ha az összes májat betekertük baconbe, akkor a zöld fűszeres pestós olívaolajos tepsibe helyezzük, majd jól megszórjuk majorannával. Az oldalain felöntjük vízzel, lefóliázzuk és a sütőbe toljuk 250 fokra, 30-40 percre.

5. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 5. lépés képe

Amíg a máj sül elkészítjük a salátát. A megmosott és lecsöpögtetett ruccolát egy tálba rakjuk és meglocsoljuk citromlével, majd teszünk rá 2 evőkanál zöld fűszeres olívaolajos pestót.

6. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 6. lépés képe

Felvagdossuk a paradicsomot, az uborkát, beletesszük az olajbogyót, egy kis vizet, sót és alaposan átkeverjük.

7. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 7. lépés képe

Ha a májnak már jó illata van kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a saját levével, ellenőrizzük, hogy elég puha-e és még legalább 15 percre visszatoljuk fólia nélkül sülni, amíg ropogós nem lesz.

8. lépés

Baconba tekert máj citromos, pestós ruccolasalátával elkészítés 8. lépés képe

Ha megsült, akkor kiveszünk egy adag salátát, 3-4 májat, kicsit megsózzuk és frissen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem