Baconba tekert csirkemell falatok a Főételek kategóriában
Töltelék: A csirkemell filét felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk, delikáttal fűszerezzük. 3 evőkanál lisztet, a tejfölt, a reszelt sajtot, és az egészet jól összekeverjük.
Őzgerinc formát kimargarinozzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Az őzgerinc formát ezután kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából, hogy az alját ezzel még be tudjuk takarni. Belerakjuk a csirkemelles tölteléket, majd a bacon széleivel befedjük az egészet. Ezután hosszában még egy bacon csíkot rakunk a tetejére (ami az alja lesz), hogy majd ne folyjon ki.
200 fokos sütőbe toljuk 40 percre. Ha megsült, kiborítjuk egy másik tepsire, és 15 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a bacon szeletek is megpiruljanak.