Bacon-ös póréhagyma sült paradicsomos mártogatóssal
Bacon-ös póréhagyma sült paradicsomos mártogatóssal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kakukkfű - 1 teáskanál
  • paradicsom - 4 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • póréhagyma - 4 darab
  • fokhagyma - 1 darab
  • bacon - 12 szelet
  • Globus Majonéz - 4 evőkanál
  • rozmaring - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük fel forróra, legalább 220 fokra. A paradicsomokat vágjuk keresztbe félbe.
  2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, szórjuk meg a paradicsomokat a szárított fűszerek keverékével és locsoljuk meg olíva olajjal. Fordítsuk őket lefelé a vágott felületükkel.
  3. A fokhagymát vágjuk középen keresztbe félbe és kevés olíva olajjal locsoljuk meg. Csomagoljuk be alufóliába és tegyük a paradicsomok mellé.
  4. Tegyük a sütőbe és süssük 10-15 percig, majd fordítsuk meg a paradicsomokat. Süssük a másik oldalát is ennyi ideig.Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.
  5. Míg hűl a paradicsom, mossuk meg a póréhagymát, majd szárítsuk le őket és vágjuk őket egyenként 3 egyforma darabra. Locsoljuk meg olíva olajjal.
  6. Tekerjük őket be bacon szeletekkel, majd forró grillen süssük meg 5-6 perc alatt. (Ha csak vastagabb póréhagymánk van, azt muszáj sütés előtt bő sós vízben pár perc alatt előfőznünk.)
  7. A paradicsomoknak húzzuk le a héját és törjük össze egy tálban. A fokhagyma belsejét nyomjuk ki a héjából és nyomkodjuk szét a paradicsommal. Keverjük össze a majonézzel és ízesítsük Delikáttal. Tálaljuk a grillezett póréhagymát a mártogatóssal bármilyen partin.