Bacon-ös póréhagyma sült paradicsomos mártogatóssal a Előételek kategóriában
A sütőt melegítsük fel forróra, legalább 220 fokra. A paradicsomokat vágjuk keresztbe félbe.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, szórjuk meg a paradicsomokat a szárított fűszerek keverékével és locsoljuk meg olíva olajjal. Fordítsuk őket lefelé a vágott felületükkel.
A fokhagymát vágjuk középen keresztbe félbe és kevés olíva olajjal locsoljuk meg. Csomagoljuk be alufóliába és tegyük a paradicsomok mellé.
Tegyük a sütőbe és süssük 10-15 percig, majd fordítsuk meg a paradicsomokat. Süssük a másik oldalát is ennyi ideig.Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.
Míg hűl a paradicsom, mossuk meg a póréhagymát, majd szárítsuk le őket és vágjuk őket egyenként 3 egyforma darabra. Locsoljuk meg olíva olajjal.
Tekerjük őket be bacon szeletekkel, majd forró grillen süssük meg 5-6 perc alatt. (Ha csak vastagabb póréhagymánk van, azt muszáj sütés előtt bő sós vízben pár perc alatt előfőznünk.)
A paradicsomoknak húzzuk le a héját és törjük össze egy tálban. A fokhagyma belsejét nyomjuk ki a héjából és nyomkodjuk szét a paradicsommal. Keverjük össze a majonézzel és ízesítsük Delikáttal.
Tálaljuk a grillezett póréhagymát a mártogatóssal bármilyen partin.