Babos saláta
Babos saláta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citromlé - 2 teáskanál
  • olívaolaj - 1 dl
  • fehérbab konzerv - 1 darab
  • só - 3 teáskanál
  • újhagyma - 2 darab
  • retek - 6 darab
  • fejes saláta - 1 darab
  • pritamin paprika - 1 darab
  • sörélesztőpehely - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A fejes saláta külső, beteg vagy sérült leveleit eltávolítjuk. A többi levelet is leszedjük és alaposan megmossuk, majd egy tálba felkockázzuk.
  2. A retkeket és a paprikát is megmossuk és felkockázzuk, a salátához adjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. Amennyiben nem kapunk újhagymát, apróra vágott lilahagymával helyettesítjük.
  3. A babkonzervet kinyitjuk,lemossuk alaposan és leszűrjük. A babot a salátához adjuk.
  4. Egy másik tálban kikeverjük az öntetet: az olívaolajba keverjük a sörélesztőpelyhet, sót, citromlevet. Tálalás előtt 5-10 perccel öntjük a salátára.