Feltöltve:

Babos csípős pulykaragu

timer 30
mood Közepes
person 5 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
vöröshagyma1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
olaj3 evőkanál
Knorr Mexikói chilis bab alap1 csomag
pulykamáj15 dekagramm
paradicsompaprika2 darab
pulyka apróhús50 dekagramm
konzerv vörös bab30 dekagramm

Babos csípős pulykaragu a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A pulykahúst, a májat és a megmosott, kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, majd rádobjuk a pulykahúst (a máj nélkül). Megfűszerezzük a KNORR villámpáccal és fehéredésig pirítjuk.

2. lépés

Ezután aláöntünk 1 dl vizet, megborsozzuk, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Serpenyőbe öntjük a leszűrt babot, a hagymás pulykahúst, hozzátesszük a paradicsompaprika-csíkokat és a nyers májat, majd fedő nélkül néhány percig pirítjuk.

3. lépés

Ezalatt a máj elveszti vöröses színét. Ezután ráöntjük a tejfölt, és fedő alatt főzzük. Közben megrázogatjuk a serpenyőt, hogy az étel le ne égjen. Ha már minden hozzávaló megpuhult, felöntjük a 4 dl hideg vízzel elkevert KNORR mexikói alappal. Kiforraljuk pár perc alatt, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem