Babos burrito
Babos burrito
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • paradicsompüré - 1 dl
  • liszt - 2 dl
  • méz - 1 teáskanál
  • csemege uborka - 20 darab
  • só - 2 teáskanál
  • tofu - 1 dekagramm
  • kukoricakeményítő - 2 evőkanál
  • pritaminpaprika - 1 darab
  • babkonzerv - 80 dekagramm

Elkészítés:

  1. Először a tortillát készítjük el: alaposan összekeverjük a tészta alapanyagait, a lisztet és a vizet; hogy rugalmas tésztát kapjunk. A végén beolajozzuk a kezünket és átgyúrjuk a tésztát, majd egy folpackba csomagolva hagyjuk fél órát pihenni, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.
  2. Egy fej alaposan felvágott hagymát vízen megpárolunk, erre rátesszük a paradicsompürét, a két babkonzervet, a fél, apró kockára felvágott pritaminpaprikát és a fél üveg szintén kockára vágott savanyú uborkát, valamint az olajat.
  3. A kukoricakeményítőt vízzel összekeverjük és a töltelékhez adjuk. Sózzuk, édesítjük és kb. 5 perc alatt összefőzzük.
  4. A tortilla tésztát 8 részre osztjuk, mindegyik részt egyesével lisztezett deszkán kinyújtunk és zsiradék nélküli palacsintasütőbe téve kisütjük.
  5. Amikor kihűlt a töltelék, beletöltjük a tortillákba és összetekerjük.