Bableves kabanosszal
Bableves kabanosszal
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 100 milliliter
  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • szegfűbors - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • burgonya - 0.5 kilogramm
  • fehérrépa - 1 darab
  • póréhagyma - 0.25 darab
  • hagyma - 2 darab
  • zeller - 0.25 darab
  • konzerv fehérbab - 200 gramm
  • sertésoldalas - 500 gramm
  • kabanosz - 4 darab
  • olaj vagy olívaolaj - 1 evőkanál
  • boróka szem - 2 darab

Elkészítés:

  1. Öntsük le a felvágott zöldségeket és a húst kb. másfél l hideg vízzel, forraljuk fel és szedjük le a habot. Ízesítsük a fűszerekkel és a Knorr Füstölthús Ízesítő kockával. Főzzük 20 percig.
  2. Adjuk hozzá a konzervbabot, alaposan keverjük össze.
  3. Karikázzuk fel a kabanoszt vastagabb szeleteke, a hagymát kockára vágjuk. Kevés olajon pirítsuk meg egy serpenyőben őket, majd tegyük a fővő levesbe. Főzzük még a levest kb. 15 percig.
  4. Egy kanál tejföllel és teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.